Telefoon

06-30373947

Adres

Barnar 26 | 7826 EV | Emmen

Telefoon

Mijn werkwijze

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek zullen we je wensen bespreken waarbij ik het belangrijk vind om jouw doelstelling goed in beeld te krijgen. Dit kan persoonlijk maar eventueel ook via de telefoon. Hierna zal ik je vragen een voedingsdagboek bij te houden.

Intakegesprek (duur ca 60 min)

Tijdens de intake zullen wij jouw doelstelling verder uitwerken en zal ik je mijn werkwijze uitleggen. Voor mij is het belangrijk om te weten wat je wilt veranderen en waarom. Daarna komt jouw persoonlijke voedingsdagboek aan bod. Deze gaan we uitgebreid bespreken.

Vervolgens zal ik je gaan meten en wegen. Door middel van de weegschaal meet ik een aantal waarden zoals: je BMI, je vetpercentage, je spiermassa, viscerale vet en je BMR (energiebehoefte).

Jouw specifieke doel zal tijdens de hele begeleiding centraal staan. Ik geef voedingsadvies op basis van puur en gezond eten (dus geen dieet) waarbij beweging ook een rol zal spelen. Bij mij ben je niet op dieet, maar ik wil je graag bewustmaken van je eetgedrag. De adviezen die ik geef, zijn gebaseerd op de adviezen van het Voedingscentrum.  Hierbij maak ik gebruik van de eetmeter van het Voedingscentrum.

Ik zal me gaan verdiepen in jouw eetpatroon om jou passend advies te geven. Voor mij is het belangrijk te weten waar de knelpunten liggen zodat we deze kunnen gaan aanpakken.

Verder ontvang je tijdens mijn begeleiding dagmenu’s op maat gemaakt waarbij ik kijk naar jouw persoonlijke voorkeur en wensen.

Bewegen is ontzettend belangrijk voor het bereiken van een gezond gewicht. Als je tijdens het afvallen regelmatig beweegt, bereik je eerder het streefgewicht. Ook is bewegen goed voor je geest. Dit zal het afvallen bevorderen.

Bewegen kan op heel veel verschillende manieren. Dit is afhankelijk van je lichamelijke conditie en je sportverleden. Samen gaan we kijken naar welke beweegvorm het beste bij je past.

Heb je een stok achter de deur nodig om te gaan bewegen, dan gaan we gewoon samen!

Vervolgconsult (ca 30 minuten)

Ik ben benieuwd hoe het met je gaat? Wat ging er goed en waar loop je tegen aan? Dit gaan we tijdens een vervolgconsult bespreken.

Ook ga ik je opnieuw meten en wegen. Een verbetering werkt natuurlijk motiverend!

Tijdens elk consult zullen wij jouw voedingsdagboek doornemen en het beweegplan bespreken.

Na elk consult geef ik je tips en trucs mee voor bijvoorbeeld een verjaardag, vakantie of een gezond recept.

Het laatste consult (ca 30 minuten)

Mijn doel is jou bewust te maken van wat je eet en drinkt. Nu je dit hebt geleerd en weet wat goede voeding met je doet en hoe belangrijk het is, ben ik ervan overtuigd dat je het alleen kunt!

Heb je mijn begeleiding nog nodig? Omdat het veilig voelt, je graag een stok achter de deur wilt hebben of omdat je bijvoorbeeld bang bent om terug te vallen? Neem dan contact met mij op.